Γαλακτοκομική Κρήτης

Ανθότυρος ξηρός

Ανθότυρος ξηρός

Ανθότυρος ξηρός

Είναι ένα τυρί τυρογάλακτος με βουτυρώδη υφή και υφάλμυρη γεύση. Παράγεται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την τυροκόμηση φέτας ή γραβιέρας, με την προσθήκη γάλακτος και αλατιού. Μετά την παρασκευή του τοποθετείται σε ξηραντήρια, όπου παραμένει για δύο εβδομάδες περίπου ώστε να μειωθεί η υγρασία του στο επιθυμητό ποσοστό. Διατίθεται στην αγορά σε κεφάλια των 1,3Κg και το μισό αυτού, περίπου 0,6Κg . Μπορεί να καταναλωθεί είτε ως επιτραπέζιο τυρί είτε συνοδεύοντας κάποιο φαγητό, π.χ ιδανικό για μακαρονάδες.

Διατροφική αξία
Αποτελεί πλούσια πηγή ενέργειας (320kcal/100g), λίπους (22%) και πρωτεϊνών ορού (25%), συστατικά απαραίτητα για την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Η υγρασία του είναι max 50% και το αλάτι max 3,4%.


Στις ιδόκτητες εγκαταστάσεις μας των 750 m2 επεξεργαζόμαστε πάνω από 1500 τόνους γάλακτος ετησίως.Υπάρχει ειδική μονάδα βιολογικού καθαρισμού, σύγχρονη μονάδα ελέγχου προϊόντος με ειδικές αναλύσεις και εξειδικευμένο προσωπικό που συμβουλεύει καθημερινά τους παραγωγούς για την δημιουργία άριστης πρώτης ύλης.
Σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε.

Πληροφοριες Επικοινωνιας

  • Σελλιά ,Αγίου Βασιλείου ,Ρέθυμνο Κρήτης ,Τ.Κ. 74060
  • selliano@otenet.gr
  • Τηλ: 28320 31795

Newsletter

Copyright © 2018 - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

Scroll to Top